Thursday 22 May 2014

Gluten free Focaccia




Τι πιο ωραίο από μια νόστιμη και εύκολη focaccia στο πιάτο σας; Η συγκεκριμένη συνταγή έγινε με αλεύρι χωρίς γλουτένη, για όσους έχουν δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, αλλά μπορεί να καταναλωθεί κανονικά από όλους. 

Κοινώς, απολαύστε άφοβα!

Για τη focaccia θα χρειαστούμε:


300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη Schar
5 γρ. μαγιά
250 γρ. χλιαρό νερό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
10-12 ντοματίνια
1 κρεμμύδι


Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε


Προσθέτουμε τη μισή από τη ρίγανη


Τρεις κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο


Τέλος, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε το μείγμα


 Στο τέλος του ζυμώματος, θα πρέπει το μείγμα να είναι ελάχιστα σφιχτό


Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα σαν ψωμί. Το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει


Όση ώρα περιμένουμε, περνάμε από ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) τα τοματίνια  μέχρι να χρυσίσουν  


Μετά από μισή ώρα, απλώνουμε το υπόλοιπο λάδι στην επιφάνεια της focaccia, λίγο αλάτι και ρίγανη


Προσθέτουμε τα τοματίνια και το κρεμμύδι και λίγο ακόμα αλάτι και ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η focaccia. Θέλει περίπου ένα μισάωρο μέχρι να γίνει.

Τη σερβίρουμε ζεστή σε μικρά κομμάτια









0 comments:

Post a Comment