Friday 16 May 2014

French toast rolls


Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εκπληκτική γεύση έχουν αυτά τα french toast rolls. Είναι ιδανικά για πρωινό ή και για εναλλακτικό γλυκό σε περίπτωση που θέλετε κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρουμε αν φταίει ο συνδυασμός φράουλας με πραλίνα φουντουκιού ή το σταρένιο ψωμί για τοστ, δέκα του Καραμολέγκου. Όπως και να' χει, πιστέψτε μας, θα ξετρελαθείτε!



1 πακέτο σταρένιο ψωμί για τοστ δέκα Καραμολέγκος
1 πακέτο φράουλες
1 βανίλια
100 γρ. άσπρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 αυγά
1 κουτί πραλίνα φουντουκιού
50 γρ. βούτυρο
200 ml γάλα
1 κουταλάκι της σούπας κονιάκ προαιρετικά 



Ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και ξεκινάμε την προετοιμασία με το ψωμί του τοστ


Με ένα πλάστη ανοίγουμε κάθε φέτα του ψωμιού προκειμένου να μπορεί να διπλώσει και να κρατήσει τη γέμιση


Αλείφουμε την κάθε φέτα του τοστ με πραλίνα φουντουκιού, αφήνοντας το πάνω μέρος κενό. Στο κάτω μέρος της κάθε φέτας προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες φράουλας


Διπλώνουμε την κάθε φέτα τοu τοστ από κάτω προς τα πάνω σαν να είναι ένας κύλινδρος και τη βουτάμε στο μείγμα το γάλα


Τοποθετούμε δυο λεπτά πριν στην εστία της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο. Αμέσως μόλις βουτήξουμε το ψωμί στο μείγμα, το τοποθετούμε στο τηγάνι και το αφήνουμε τόσο ώστε να πάρει χρώμα η κάθε του πλευρά 


Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε από πριν τη ζάχαρη με την κανέλα. Εκεί ρίχνουμε κάθε φέτα του τοστ, αμέσως μετά το τηγάνι και τη ρολάρουμε στη ζάχαρη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες του τοστ 










0 comments:

Post a Comment