Thursday, 18 April 2013

Πατάτες φούρνου λουκούμι


Γλυκές πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα και δεν ξέρουμε πως αλλιώς να τις περιγράψουμε αφού έτσι είναι!
#δενκαταλαβένετεγεύση


Θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:


Πατάτες
Μέλι
Μουστάρδα
Χυμό από λεμόνια
Ελαιόλαδο
Κάρυ
Σκόρδο σε σκόνη ή λιωμένες σκελίδες σκόρδο
Πάπρικα γλυκιά
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι


Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό


 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού


Τη μουστάρδα


Το κάρυ



Λίγο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά 


Πασπαλίζουμε με σκόρδο και αλάτι τις πατάτες και τις ανακατεύουμε


Αδειάζουμε στο ταψί με τις πατάτες το μείγμα μελιού που έχουμε ήδη ετοιμάσει 


Τέλος, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και λίγη πάπρικα και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο


 Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδοκοκκινήσουν




8 comments:

Θα μπορούσαμε να μάθουμε και ακριβείς ποσότητες;; Πχ πόσο μέλι, χυμό από πόσα λεμόνια κτλ, κι αυτό ανά πόση πατάτα;

ευχαριστώ πολύ!

Για 5-6 πατάτες μεσαίου μεγέθους θέλουμε περίπου χυμό από 3 λεμόνια, 3 κουταλιές μέλι, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι. 1 κ.γ κάρυ και μερικές τσιμπιές από τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Εάν τα υγρά δε σκεπάζουν τις πατάτες προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Ελπίζουμε να βοηθήσαμε και να σας αρέσουν όταν τις κάνετε.

Εγώ στις πατάτες φούρνου βάζω καρίνο αντί για κάρυ (αυτό που είναι για κοτόπουλο όμως, όχι για πατάτες) και γίνονται επίσης λουκούμι!

πολυ νοστιμες οι πατατες!!!!! μπραβο!!!!!!

Στους πόσους βαθμούς και σε τι πρόγραμμα μπορείτε να μας πείτε?

Στον αέρα, περίπου 175 βαθμούς. Εάν δε σκεπάζονται με τα υγρά εντελώς σκεπάστε το ταψάκι με λίγο αλουμινόχαρτο την πρώτη ώρα. Ελπίζουμε να σας αρέσουν!

γίνεται να μη βάλουμε μουστάρδα;

Post a Comment