Wednesday 3 April 2013

Faux μπουγάτσα



Μπουγάτσα.. Σε ποιον δεν αρέσει; Εμείς φτιάχνουμε για εσάς μια εκδοχή της, την οποία ονομάσαμε  faux, γιατί είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, αλλά είναι εξίσου νόστιμη με την κανονική. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:





 1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

άχνη ζάχαρη και κανέλα για το τέλος







Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι





Τσαλακώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα σαν βεντάλιες και τα τοποθετούμε στο ταψί 






Θα πρέπει να γίνουν κάπως έτσι



Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο μέχρι τα φύλλα να πάρουν χρυσό χρώμα 


Στη συνέχεια, αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ. Το άδειο κεσεδάκι από το γάλα το γεμίζουμε δύο φορές με νερό και το ρίχνουμε μέσα στο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε


Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο ζεστό φύλλο φροντίζοντας να πάει παντού
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να απορροφηθεί καλά το ζαχαρούχο γάλα





Βγάζουμε τη μπουγάτσα από το φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Έπειτα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε σε μεγάλα κομμάτια






3 comments:

Απλά απίστευτη... Μόλις έφαγα το πρώτο κομμάτι... :) Απλά πρόσθεσα και μια βανίλια στο γάλα για περισσότερο άρωμα :)

Καλώς σε βρήκα Δώρα μου, καλή επιτυχία στο blog σου που θα την έχεις σίγουρα, φιλιά πολλά! ��

Γλυκιά μου, σ'ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Have a nice day! xxxxx

Post a Comment