Friday 21 March 2014

Νηστίσιμο Death by chocolate Cake



Ένα από τα καλά της Σαρακοστής είναι ότι συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άπειρες συνταγές που είναι ταυτόχρονα νόστιμες, νηστίσιμες και light! Μια από αυτές λοιπόν είναι και το cake της φωτογραφίας το οποίο, believe it or not, είναι light! Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι το ονομάσαμε death by chocolate μόλις δοκιμάσαμε την πρώτη μπουκιά..


Για το κέικ θα χρειαστούμε:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά του γλυκού baking soda
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (ή και ελαιόλαδο αν δεν έχετε)
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια (υγρή ή σε σκόνη)
1 κουταλιά του γλυκού άσπρο ξύδι
1 πρέζα αλάτι


Για το γλάσο θα χρειαστούμε:
200 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
250 γρ. κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος (εάν δεν νηστεύετε)


Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς


Προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι, το ξύδι και τη βανίλια 


Στη συνέχεια προσθέτουμε και το νερό το οποίο το θέλουμε ελαφρώς δροσερό ή και σε θερμοκρασία δωματίου


Ανακατεύουμε τα υλικά με μια μαριζ ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, τόσο ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά


Προσθέτουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος ή σε φόρμα που αποσπάται το κάτω μέρος, για να μπορέσουμε να το βγάλουμε. Δεν βουτυρώνουμε ούτε λαδώνουμε τη φόρμα πριν βάλουμε το μείγμα, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα χρησιμοποιήσουμε. 
 Ψήνουμε το cake στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ελαφρά. Βάζουμε επίσης ένα στεγνό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αν βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμο


Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσο. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια


Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις το νερό ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μάτι της κουζίνας πρέπει να είναι σε μέτρια και όχι σε δυνατή φωτιά



Αφήνουμε το γλάσο για 2 λεπτά να κρυώσει και περιχύνουμε στο κρύο κέικ. Μόλις παγώσει θα σταθεροποιηθεί και θα κόβεται πιο εύκολα.

Enjoy!!

1 comments:

Κόλαση!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Post a Comment