Sunday 26 January 2014

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Philadelphia και δαμάσκηνα


 


Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συγκεκριμένη συνταγή μας εξέπληξε με τη νοστιμιά της.. Απαιτεί λίγα και φθηνά υλικά, επίσης λίγο χρόνο ψησίματος κι όμως η πλούσια και ζουμερή γεύση του κοτόπουλου δεν περιγράφεται! Οι δικοί μας καλεσμένοι το τίμησαν δεόντως, ελπίζουμε και οι δικοί σας! 
Πάμε να ξεκινήσουμε!





Για 3 μερίδες θα χρειαστούμε:


3 φιλέτα κοτόπουλου
300γρ. τυρί κρέμα
5 δαμάσκηνα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Carino (μείγμα μπαχαρικών) ή άλλο μπαχαρικό για κοτόπουλο 


Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα μαζί με το σκόρδο 


Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη γαλοπούλα και τα δαμάσκηνα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να είναι ομοιόμορφο το μείγμα της γέμισης μας


Στη συνέχεια χαράζουμε  το φιλέτο αρκετά βαθιά  και του κάνουμε μια ''τσέπη'', το μέρος δηλαδή που θα βάλουμε τη γέμιση

Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε με το μείγμα τυριού και κλείνουμε τη σχισμή με οδοντογλυφίδες πιάνοντας τις δυο πλευρές του κοτόπουλου 

Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε  αντικολλητικό τηγάνι, το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών carino (ή ό,τι άλλο διαθέτουμε) και το αφήνουμε τόσο ώστε  να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. 
 Το αφήνουμε περίπου 2 με 3 λεπτά ανά μεριά

Μόλις τα φιλέτα μας  πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα


Την κλείνουμε σαν πουγκί και βάζουμε λίγο νερό στο ταψάκι μας.
Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά


Το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο και... πεντανόστιμο!!
Καλή επιτυχία!







Tips:
  • Φροντίστε όταν πιάνετε το κοτόπουλο να φοράτε γάντια. Στις φωτογραφίες δεν έχουμε βάλει για να δείξουμε καλύτερα τη διαδικασία
  • Αν δεν έχετε γάντια στο σπίτι, φροντίστε πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία να πλύνετε και να απολυμάνετε σωστά τα χέρια σας
  • Αφού κόψετε το κοτόπουλο, φροντίστε να πλύνετε καλά και σε ξεχωριστό μέρος τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε

2 comments:

To eftiaxa ke itan penatonistimo. Eyharisto gia ti syntagi!!!!!!!

Ευχαριστούμε πολύ!!

Post a Comment