Friday 31 January 2014

Hash brown cupcakes με τυρί και bacon



Οι λέξεις hash brown ή hashed browns χρησιμοποιούνται στη γλώσσα της μαγειρικής για να υποδηλώσουν έναν απλό τρόπο παρασκευής σύμφωνα με τον οποίο κομμάτια πατάτας τηγανίζονται αφού πρώτα έχουν κοπεί σε πολύ μικρά κομμάτια. Εμείς φτιάξαμε μια συνταγή για εσάς στην οποία δεν θα τηγανίσουμε τις πατάτες, θα τις κόψουμε όμως σε πολύ μικρά κομμάτια και θα φτιάξουμε με αυτά νόστιμες, αλμυρές  φωλιές σαν cupcakes!

Είναι πρωτότυπα, εντυπωσιακά, εννοείται νόστιμα και εύκολα! Σας πείσαμε να τα δοκιμάσετε;


Για περίπου 10 hash brown cupcakes θα χρειαστούμε:



1 μεγάλη πατάτα τριμμένη και στημένη καλά 
5 αβγά
3 φέτες μπέικον τσιγαρισμένο
3 κ.σ. γάλα
2 κ.σ ελαιόλαδο
μισή κούπα τυρί gouda
μισή κούπα τυρί cheddar
αλάτι και πιπέρι



 Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι στην τριμμένη πατάτα και ανακατεύουμε καλά


 Σε θήκες για cupcakes βάζουμε 1-1.5 κουταλιά από το μείγμα. Πατάμε καλά το μείγμα με το κουτάλι για να μην προεξέχει και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουν όλες οι θήκες. Στη συνέχεια  βάζουμε τα μικρά cupcakes στο φούρνο για περίπου 45' με 50'  στους 175 βαθμούς.
Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανά στις άκρες, είναι έτοιμα


Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα



Προσθέτουμε το bacon στο μείγμα



Προσθέτουμε και τα τυριά



Ανακατεύουμε και το μείγμα μας είναι έτοιμο


Μόλις οι φωλιές πατάτας είναι έτοιμες, με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με το μείγμα αβγού και ψήνουμε ξανά για περίπου 20 λεπτά

Τα cupcakes μας είναι έτοιμα!!


Καλή επιτυχία!







0 comments:

Post a Comment