Monday 28 April 2014

Μουχαλεμπί


Το μουχαλεμπί είναι παραδοσιακό ανατολίτικο γλυκό και είναι ουσιαστικά κρέμα που αρωματίζεται είτε με ανθόνερο, είτε με μαστίχα. Το χαρακτηριστικό της συνταγής είναι ότι χρησιμοποιείται το ρυζάλευρο, προκειμένου να πήξει η κρέμα. Κυκλοφορούν πολλές εκδοχές της συγκεκριμένης συνταγής, εμείς κάναμε για εσάς μια εύκολη, την οποία αρωματίσαμε με βανίλια και είναι εξίσου φανταστική!


Για το μουχαλεμπί θα χρειαστούμε:


1 λίτρο γάλα
230 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ρυζάλευρο
2 βανίλιες σε σκόνη ή 1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια
κανέλα για το πασπάλισμα


Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από τη κανέλα) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ρυζάλευρο


Μόλις διαλυθεί, τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατευτούμε συνέχεια, μέχρι να πήξει το μείγμα 


Σερβίρουμε σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια, πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε το μουχαλεμπί στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες μέχρι να το καταναλώσουμε







0 comments:

Post a Comment