Thursday 19 December 2013

Cake Pops


                             

Είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει ξανά για τα cake pops αλλά σίγουρα όχι για τη δική μας εκδοχή...Όταν αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε για το blog ήμασταν συγκρατημένα ενθουσιασμένες. Ωστόσο κατά τη διαδικασία της παρασκευής τους ενθουσιαστήκαμε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο γιατί τελικά ήταν κάτι το εξαιρετικά διασκεδαστικό. Είχαμε σοκολατένιο μείγμα που έπρεπε να καλύψουμε με σοκολάτα..Είχαμε χρωματιστή τρούφα, χρώμα ζαχαροπλαστικής, maltesers και πολλή φαντασία..Τελικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά. 
Λόγω των γιορτινών ημερών σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Εάν τα φτιάξετε μαζί με παιδιά θα ενθουσιαστούν πολύ και αυτά! 
Μόνο σε ένα πράγμα πρέπει να δώσετε προσοχή, αυτή ή συνταγή θέλει αρκετή φαντασία..Καλή επιτυχία λοιπόν!



Για περίπου είκοσι cake pops θα χρειαστούμε:


περίπου 500 γραμ. έτοιμο cake σοκολάτας από το super market ή cake που έχετε φτιάξει στο σπίτι πριν από 2-3 μέρες
3 με 4 κουταλιές της σούπας merenda
250 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος ή απλή κουβερτούρα
2 πλάκες άσπρη σοκολάτα της αρεσκείας σας
πολύχρωμη τρούφα
smarties ή maltesers για σχέδια
ξυλάκια για να στηρίξετε τα cake pops ή αντίστοιχα πλαστικά εάν κάνετε τη συνταγή με παιδιά
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


Ξεκινάμε!


Αρχικά θρυμματίζουμε το cake είτε με το χέρι μας είτε σε μίξερ


Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 με 4 κουταλιές του γλυκού merenda και ανακατεύουμε προκειμένου να ενσωματωθεί στο μείγμα


Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια προσπαθώντας να έχουν όλα ίδιο σχήμα


Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά


Στη συνέχεια λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί 


Βγάζουμε τα cake pops από το ψυγείο και τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία συναρμολόγησης


Παίρνουμε ένα ξυλάκι και βουτάμε τη μυτερή του πλευρά στη σοκολάτα



Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπαλάκι cake και το τοποθετούμε στην μυτερή πλευρά που καλύψαμε με σοκολάτα. 
Τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι στο ξυλάκι περίπου μέχρι τη μέση της πλευράς που καλύψαμε με σοκολάτα, διαφορετικά το μπαλάκι μπορεί να σπάσει στα δυο 



Το βουτάμε στη σοκολάτα και το γυρνάμε σιγά σιγά προκειμένου να πέσει η περιττή σοκολάτα.
Από αυτό το σημείο και μετά μπορούμε να κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε


Μπορείτε για παράδειγμα στην ήδη υπάρχουσα σοκολάτα να ρίξετε ακανόνιστα με ένα πιρούνι λίγη λευκή σοκολάτα, να καλύψετε όλη την επιφάνεια των cake pops με τρούφα, ή τη μισή, να τα καλύψετε με λευκή σοκολάτα αντί για μαύρη και να κάνετε σχέδια με smarties ή ό,τι άλλο σας έρχεται στο μυαλό. 
Μπορείτε επίσης να βάψετε λίγη από την άσπρη σοκολάτα με χρώμα ζαχαροπλαστικής, να κάνετε σχέδια με τα χέρια σας και να τα βάλετε στα cake pops


Με λίγα λόγια μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε!


Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε σε ένα ένα απλό βάζο φαγητού που θα έχετε στολίσει από πριν με όμορφες κορδέλες

Καλές δημιουργίες!

0 comments:

Post a Comment