Thursday 18 December 2014

Κουραμπιέδες



Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες; Αφού ξέρετε, είμαστε παραδοσιακά κορίτσια εμείς! 

Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστούμε:


250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 αβγό
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (με τη φλούδα)
αλεύρι λιγότερο από κιλό, όσο πάρει η ζύμη
ζάχαρη άχνη


Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι αν αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κρατάμε για τη συνέχεια την βανίλια και το αλεύρι. Αλεύρι βάζουμε τόσο ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή


Στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού


Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι έχουν γίνει γιατί θα είναι ελαφρότεροι και πιο σκληροί από πριν.  Αφήνουμε να κρυώσουν για 5' και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη


  • Για πιο γευστικό αποτέλεσμα αντικαθιστούμε δύο κουταλιές μαργαρίνη με λιωμένο βούτυρο βάζου. 


0 comments:

Post a Comment