Monday 10 June 2013

Cashew-butter με σοκολάτα


Εάν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο, σίγουρα θα λατρέψετε και το βούτυρο από κάσιους. Οι εναλλακτικές σας με αυτό το σούπερ άλειμμα είναι άπειρες.
 Μπορείτε να το αλείψετε σε ψωμί ή σε φρυγανιές και να το συνδυάσετε με μέλι, με πραλίνα φουντουκιού, με μαρμελάδα ή ακόμα να το φάτε και σκέτο. Επίσης είναι πολύ ωραίο για γέμιση σε κρουασανάκια με σοκολάτα ή πάνω σε κρέπες. Είναι τέλειο ακόμα και πάνω σε παγωτό. Εμείς σας δίνουμε τη βασική συνταγή και επιλέξτε εσείς πως θα το καταναλώσετε!




Για το άλειμμα από κάσιους θα χρειαστούμε:



500 γρ. κάσιους ανάλατα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη
1 κ.σ. σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι




Βάζουμε στο μπλέντερ τα κάσιους


Τα χτυπάμε για λίγο, ανοίγουμε το καπάκι και με ένα κουταλάκι κατεβάζουμε από τα τοιχώματα τα κομματάκια που έχουν μείνει, κλείνουμε και ξαναχτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί (αρκετές)

 Χτυπάμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά 


Όσο χτυπάμε το μείγμα, τόσο περισσότερο θα γίνεται σαν κρέμα 


Μόλις δούμε ότι έχει γίνει κρέμα, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι

  
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και χτυπάμε ξανά για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς  


Θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι


Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή σε ένα τάπερ που κλείνει καλά





Προσοχή! Είναι εθιστικό, εάν είστε σε δίαιτα μην το φτιάξετε!


Tips

Το βούτυρο από κάσιους διατηρείται στο ψυγείο για περίπου ένα μήνα
Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλους ξηρούς καρπούς 
Άν βάλετε σοκολάτα υγείας εκτός από σούπερ υγιεινό θα είναι και νηστίσιμο





P.S. 
Ευχαριστούμε τη  Σαββίνα για την πολύτιμη βοήθεια της


0 comments:

Post a Comment