Αυτή τη φορά φτιάχνουμε μουστοκούλουρα με παραδοσιακή συνταγή της μαμάς Ελένης και προσθέτουμε cranberries στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους.
Είναι τέλεια και διατηρούνται σε κλειστό κουτί για αρκετό καιρό!
5 φλυτζάνια του καφέ μούστο
5 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
5 φλυτζάνια του καφέ λάδι
Μισό φλυτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
4 κ.γ. σόδα
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
2,5 χούφτες αποξηραμένα cranberries
1+ κιλό αλεύρι (όσο πάρει)
Ανακατεύουμε το μούστο με το λάδι και τη ζάχαρη. Σε μισό φλυτζάνι του καφέ χυμό λεμόνι, διαλύουμε δυο κουταλάκια του γλυκού σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σόδα και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη κανέλα, το γαρύφαλλο και τα cranberries
Στο τέλος, ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται
Πλάθουμε κουλουράκια σε μέτριο μέγεθος. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα
4 comments:
Να τη χαίρεστε τη μαμά!!!!
Ξανθή μας αγαπημένη!!! Ευχαριστούμε!!!!
Τα μουστοκούλουρα σου ειναι στο φουρνο μου..
Άψογη συνταγή, οπως η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει ταΜουστοκούλουρα με πετιμέζι
αλλά ακόμα δεν τα έχω πετύχει..
Σ' ευχαριστούμε πολύ!! Ελπίζουμε να τα απολαύσεις!!
Post a Comment