Strawberry Banoffee

Θεικό γλυκό που συνδιάζει καραμέλα, φράουλα και μπανάνα.

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

Smoothie με φράουλες και μπανάνα

The Coca-Cola cake

Το πιο σοκολατένιο κέικ, με το πιο απίστευτο υλικό

Μπισκότα με κουάκερ και μέλι

Υγιεινό σνακ με νιφάδες βρώμης

Tuesday 9 July 2013

Risotto με μανιτάρια








Risotto...Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ συνήθως το λατρεύεις στην πρώτη δοκιμή..Τι γίνεται όμως αν θες να το φτιάξεις στο σπίτι;  Φαίνεται λίγο δύσκολο στον τρόπο παρασκευής του..Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα, απλά  απαιτεί συνεχή παρακολούθηση..Εμείς κάνουμε για εσάς μια ιδιαίτερα απλή εκτέλεση και πιστέψτε μας το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!


Για το risotto θα χρειαστούμε :


1 πακέτο λευκά  μανιτάρια 
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
60 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
270 γραμμάρια ρύζι για risotto (arborio κλπ)
1 με 1,5 κύβο λαχανικών ή κότας 
1,5 με 2 λίτρα ζεστό νερό


Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μαγειρέματος φροντίστε δίπλα στην κατσαρόλα που θα φτιάξετε το risotto να έχετε και μια άλλη, η οποία θα περιέχει το ζωμό λαχανικών (ή κότας). Για να το κάνετε αυτό, βράστε από πριν νερό και ρίξτε το σε μια κατσαρόλα με τον κύβο προκειμένου να διαλυθεί. Ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά γιατί θέλουμε να είναι ζεστός ο ζωμός κατά τη διαδικασία. Θα χρειαστείτε περίπου 1 με 1,5 λίτρο νερό αλλά είναι καλύτερο να έχετε λίγο παραπάνω σε περίπτωση που χρειαστεί



Επίσης ετοιμάστε από πριν τα μανιτάρια και το τυρί. Θα χρειαστείτε περίπου 10 με 12 μανιτάρια. Δεν τα πλένουμε, βγάζουμε μόνο την λεπτή φλούδα που τα περικλείει με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Επιπλέον τρίψτε την παρμεζάνα στον λεπτό τρίφτη για να είναι έτοιμη για το τέλος. Αφήνετε και τα δυο στην άκρη και συνεχίζετε



Πρώτα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά προκειμένου να καραμελώσει, δεν θέλουμε να καεί



Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει


Αμέσως μετά ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς, διαφορετικά το risotto θα πικρίσει



Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε λίγο από το ζωμό στην κατσαρόλα, ίσα ίσα να καλύψει το ρύζι και προσθέτουμε και τα μανιτάρια





Από εδώ και πέρα το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίχνετε τόσο ζωμό ώστε να καλύπτεται το μείγμα, κάθε φορά που εξατμίζονται όλο τα υγρά. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι το ρύζι να βράσει



Προσέξτε, σκοπός είναι το risotto να 'χυλώσει' και να έχει και λίγα από τα υγρά του, να μην είναι εντελώς στεγνό. Φροντίστε επίσης όταν το αφαιρέσετε από την εστία να μην είναι εντελώς μαλακό, να κρατάει λίγο


Στη συνέχεια όπως είναι ζεστό μέσα στην κατσαρόλα, ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε γρήγορα για να διαλυθεί το τυρί.
Αφήστε το για 2 με 3 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε 

Καλή επιτυχία!







Tips
  • Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τυρί ή περισσότερα μανιτάρια, ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάτε
  • Για την πιο light εκδοχή του μπορείτε να μην βάλετε καθόλου τυρί, είναι εξίσου νόστιμο
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ρύζι, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε (Η συνταγή είναι για τέσσερα άτομα)


Monday 1 July 2013

Οι πιο αφράτοι λουκουμάδες





Τέλειοι και αφράτοι λουκουμάδες εν όψει! Είναι και καλοκαιρινοί γιατί τους κάναμε στη Ρόδο και είναι και συνταγή της μανούλας, άρα τους αγαπάμε περισσότερο.
Αν σας αρέσουν δεν έχετε απλά να τους δοκιμάσετε..

Για τους λουκουμάδες, θα χρειαστούμε:



2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά
1.5 κ.σ. μέλι
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
μισό κουταλάκι αλάτι
χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλα, πραλίνα φουντουκιού, καρύδια ή ό,τι άλλο προτιμάτε για το γαρνίρισμα




Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα δυο αλεύρια, τη μαγιά  και την πορτοκαλάδα


Προσθέτουμε λίγο νερό, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε ξανά


Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό


Πρέπει να γίνει ένας χυλός που να μην είναι πολύ σφιχτός


Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε  το μείγμα να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα


Θα ξέρουμε ότι το μείγμα είναι έτοιμο, όταν διπλασιαστεί και γεμίσει η επιφάνεια του μικρές φούσκες

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε ένα κατσαρολάκι


Ξεκινάμε τώρα να σας αναλύσουμε την πρακτική της μαμάς για το τέλειο σχήμα-τηγάνισμα λουκουμάδων! Έχει ως εξής: πιάνουμε λίγο χυλό με το χέρι, πιέζουμε να βγει το μείγμα ανάμεσα στον αντίχειρα και στον δείκτη και το βάζουμε σε ένα κουτάλι


Το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και σχηματίζονται (τέλειες) μικρές μπαλίτσες
(Πρέπει να βουτάτε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να μην κολλάει το μείγμα)

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί οι λουκουμάδες, με μέλι, κανέλα και οτιδήποτε άλλο μας αρέσει 



 Οι ανιψιές μας, προτίμησαν την πραλίνα φουντουκιού αντί για το μέλι και το διασκέδασαν ιδιαιτέρως!

Thank you girls!